Ralf sluit transfer niet uit

Dubbeldrank
hensenhans wist ons vandaag het volgende te melden:

Ralf Schumacher spreekt nu ook zelf openhartig over een overstap naar aan ander team.

Zijn manager Willi Weber bracht zijn pupil al in verband met Toyota, maar toen zwakte Ralf die suggestie nog af. Na het teleurstellende optreden van Williams tijdens de openingsrace van het seizoen, speculeert Ralf nu openlijk over een transfer.

In de kwalificatie kwam Ralf niet verder dan de achtste plaats. In de race pakte hij nog net een punt mee. Maar hij laat blijkbaar buiten beschouwing dat Juan Pablo Montoya wel presteerde met de Williams. De Columbiaan leidde de Grand Prix geruime tijd en had een reële kans om te winnen.

"We zijn middelmatig en we moeten er vooral op letten dat we niet links en rechts voorbij worden gereden door McLaren-Mercedes", aldus Ralf in Sportbild. De broer van de meervoudig wereldkampioen maakte in de wintertest-sessies al geen geheim van zijn teleurstelling. Toen merkte hij op dat hij meer kilometers maakte in zijn huurauto van en naar het hotel dan in de nieuwe Williams-bolide.

"Ze moeten nu eindelijk eens laten zien wat hen in het afgelopen jaar niet is gelukt, namelijk dat ze zich in dezelfde mate als BMW continu verbeteren", zegt hij in het interview van deze week. Nu sluit hij een overstap - impliciet - niet uit. "Ik rijd nu nog bij BMW-Williams, maar ik weet niet hoe het daar voor mij verder gaat."

Ralf heeft haast met het winnen van een wereldtitel. Hij wil uitwijken naar McLaren of Toyota om te kunnen strijden met zijn broer. Voordat Michael afscheid neemt wil hij kampioen worden. "Zodat ik niet altijd hoef te horen dat ik alleen kampioen geworden ben omdat Michael er niet meer is." Met geen woord repte Ralf Schumacher over Montoya.