Meer info nieuwe kwalificatie

Gerbert (Tackleberry)
Naast de nodige reglementswijzigingen is er ook nog een extra verduidelijking naar buiten gebracht wat de kwalificatie betreft.

Tom Schiphof wist ons vandaag het volgende te melden:

Extra geheugensteuntje voor de nieuwe kwalificatie:

* De kwalificatie wordt voortaan over 2 dagen gehouden. Zowel vrijdag als zaterdag begint de sessie, die één uur duurt, om 14.00 lokale tijd.

* De coureurs hebben de kans om op een vast moment een snelle tijd neer te zetten.

* De vrijdaguitslag bepaalt de volgorde tijdens de zaterdagsessie. Deze bepaalt op zijn beurt de startopstelling voor de race.

* Een coureur heeft 30 seconden om tijdens een sessie de baan te betreden. Zodra een licht, dat aan het einde van de pitstraat is geplaatst, op groen gaat, loopt de tijd.

* Zodra een coureur begint aan zijn snelle ronde, mag de volgende coureur de baan oprijden. Dit is echter niet van toepassing op zesde, elfde en zestiende coureur. Zij zijn verplicht om te wachten tot de voorgaande coureur terug is in de pits.

* Een coureur die er niet in slaagt om binnen 30 seconden op de baan te komen, mag niet meer deelnemen aan de rest van de sessie. Twee minuten nadat dit is gebeurt gaat het licht voor de volgende coureur op groen.

* Een coureur die stilvalt tijdens de opwarmronde mag niet meer deelnemen aan de rest van de sessie. Zodra de stilgevallen auto veilig is verplaatst, gaat het licht voor de volgende coureur op groen. Deze volgende coureur moet minimaal twee minuten van tevoren op de hoogte zijn gebracht. Deze coureur heeft daarmee dus minimaal 2 minuten en 30 seconden de tijd voor het groene licht.

* Een coureur die stilvalt tijdens zijn vliegende ronde mag eveneens niet meer deelnemen aan de rest van de sessie. Over het gehele circuit zal de rode vlag gezwaaid worden. De coureur die op dat moment bezig is met de opwarmronde mag terugkeren naar de pits. Deze coureur krijgt dan vijf minuten de tijd voordat het licht weer op groen gaat. Tijdens deze vijf minuten mag er getankt worden, maar ook de banden mogen verwisseld worden.

* Als een coureur stilvalt in zijn vliegende ronde wordt er automatisch vijf minuten bij de sessietijd bijgeteld.