Amstel Cup (Uitslagen 1/8 finales)

Redactie FOK!frontpage
Vanavond zijn de laatste wedstrijden gespeeld in de 1/8 finales van de Amstel Cup. Het ijzer is gesmeed en de clubs voor de 1/4 finales zijn bekend

De laatste 5 wedstrijden in de 1/8 finales van de Amstel Cup zijn vandaag gespeeld. PSV had vanmiddag weinig problemen met ADO den Haag, er werd vrij simpel gewonnen door doelpunten van Kezman en Rommedahl (2x). Ook FC Groningen had geen kind aan Haarlem, de Noord-Nederlanders wonnen thuis met 3-0.

Vanavond leek het er even op dat Ajax 2 voor een stunt zou gaan zorgen door na 5 minuten al met 1-0 voor te staan tegen Excelsior. De Rotterdammers bogen dit vooral dankzij Lopes (2x) om in een 3-1 voorsprong, waarna Ajax 2 nog iets terug leek te doen door op 3-2 te komen. Maar in de 78e minuut besliste Excelsior de wedstrijd, 4-2 werd dan ook de einduitslag.

Feyenoord had in de eigen (bijna lege) Kuip geen kind aan AGOVV. De amateurclub werd, door een gelegenheidselftal, van de mat gespeeld. Grote held was Robin van Persie, die 5x scoorde. AGOVV kon aan het einde nog wel wat terugdoen, de einduitslag werd 6-1.

Het 1e van Ajax deed weinig moeite om het taaie Roda JC te verslaan. Het bleef dan ook bij een bloedeloze 1-0 voor de Amsterdammers, waardoor ook zij doordrongen tot de kwartfinales. De held in de ArenA was Ibrahimovic, die al in de 11e minuut scoorde.

De uitslagen nog even op een rijtje:
ADO Den Haag0PSV3
FC Groningen3Haarlem
0
Excelsior4Ajax 2
2
Feyenoord6AGOVV
1
Ajax1Roda JC
0
Al eerder gespeeld:
Stormvogels/Telstar1SC Heerenveen
3
De Graafschap2FC Utrecht3
Vitesse4NAC2

De kwartfinales op een rijtje:
Excelsior - FC Utrecht
PSV - SC Heerenveen
Feyenoord - Vitesse
Ajax - FC Groningen