Euroborg eindelijk maar toch zo goed als rond

Benjamin (Dagobert)
Het is al weer 69 jaar geleden dat de Groningers begonnen te spelen op de velden van het Oosterpark en sinds 1960 is het een echt stadion: het Oosterpark Stadion. Een lange geschiedenis waar, zo lijkt nu nagenoeg zeker, een einde aan gaat komen.

Al maanden werd er gespeculeerd over de bouw van een nieuwstadioncompelx voor de FC. De Euroborg zal het gaan heten en naast het stadion komen er kantoren, een bioscoop, een casino, detailhandel en een parkeergarage verder worden er functies voor onderwijs en leisure gehuisvest.

Nu is eindelijk de financiering rond en dient het college van Burgemeester en Wethouders het voorstel in bij de gemeenteraad. De financiering was het laatste grote obstakel nadat bekend was geworden dat FC Groningen zich de eerder geplande 12,6 miljoen niet kon veroorloven en ook de extra 2,8 miljoen voor verhuizing en inrichten een te grote lastenpost waren. Het stadion zal dus geen eigendom worden van de club, maar zal worden beheerd door Euroborg NV waar onderandere de gemeente in is vertegenwoordigd.

Op 29 januari zal de gemeenteraad een beslissing nemen. De dag erna zal in Breda een soort gelijke gebeurtenis plaatsvinden.