Voorstel voor verkoop NAC stadion.

Benjamin (Dagobert)
NAC Breda is de laatste weken veelvuldig in het nieuws. Na financiele problemen, die uiteindelijk leidden tot zowel het vertrekt van Stewart als Korneev, ruzie om een reisje en een nieuwe naam, is het nu weer raak voor de club uit Breda.

Het FujiFilm-Stadion zal voor ¤ 15,7 miljoen worden gekocht door de gemeente Breda, dat stelt het college van Burgemeester en Wethouders voor. Twee miljoen daarvan zullen worden betaald door de NV BrIM, de Maatschappij ter bevordering van Industrievestiging in Breda. Na het aflossen van de schulden door de voetbalclub blijft er nog zo'n ¤ 4,5 miljoen over om de financiele positie te verbeteren.

De gemeente zal het stadion vervolgens verhuren aan NAC Breda voor 30 jaar. NAC Breda zal een huurprijs betalen gebaseerd op de rente en aflossingskosten voor de gemeente. De voetbalclub zal de kosten voor exploitatie, onderhoud en eventuele aanpassing van voorzieningen voor haar rekening moeten nemen.

De grootste reden van de gemeente om het stadion te kopen is de invloed die ze dan heeft op de veranderingen rondom het stadion. Ook kan de gemeente nu andere actieviteiten plannen in het stadion, in overleg met NAC Breda.

Op 30 januari zal er een besluit worden genomen door de gemeente raad. Daarna zal het zeker nog tot de zomer duren voordat alles goed en wel geregeld is.