Van Halst naar Vitesse

Benjamin (Dagobert)
Gisteren kreeg de toen nog Ajaxied Jan van Halst van Koeman te horen dat er voor hem geen plek meer was bij Ajax. Vandaag heeft de middenvelder een contract met Vitesse getekend.

De 33-jarige Van Halst heeft een contract getekend voor anderhalf jaar bij de Arnhemmers. Ajax liet hem transfervrij vertrekken. Vitesse is erg blij met de komst van Van Halst. Aan hun huidige, teleurstellende, 14e plek in de competitie, de vele blessures en een financieel tekort is wel te zien dat het niet goed gaat met Vitesse.

Dinsdag werd al bekend dat Vitesse drie nieuwe sponsoren had. Een grote stap voorwaarts na het sponsorloos spelen na het schandaal rondom Nuon.

Met Van Halst in de groep wordt gezocht naar meer ervaring. De huidige selectie bestaat uit veel jeugdige spelers die niet allemaal makkelijk met het hoge niveau meekomen.

Van Halst is al sinds zijn komst bij Ajax in 1999 geen vaste waarde. Onder Wouters kwam hij nog regelmatig aan spelen toe, maar ten tijde van Adriaans werd hij zelf voor een half seizoen aan Fortuna Sittard verhuurd. Koeman haalde hem halverwege vorig seizoen terug in de selectie als stukje ervaring dat hard nodig was in de jeugdige selectie. Dit seizoen is echter weer zwaar teleurstellend. Hij speelde slechts twee maal in een competitiewedstrijd en ook maar twee keer in de Champions League. Van deze vier keer startte hij slecht één keer in de basis.