Vooruitblik Ajax - AS Roma

Dubbeldrank
Dinsdag is het weer Champions League-avond. Tegen Valencia pakte Ajax bijna de drie punten, ze gingen uiteindelijk met 1 punt weg. Woensdag staat AS Roma op het programma.

AFC Ajax - AS Roma
Dinsdag 10 december 2002 (20:45)

Na de wedstrijd tegen Valencia , staat nu een bezoek op het programma voor de Amsterdammers. Toen Ajax met 1-1 gelijk speelde tegen Valencia, verloor Roma van Arsenal. Arsenal zal het tegelijkertijd opnemen tegen Valencia.

De huidige tussenstand in groep B is als volgt:

ClubPunten
Arsenal3 (3-1)
Ajax1 (1-1)
Valencia1 (1-1)
Roma0 (1-3)

Alle ploegen hebben 1 wedstrijd gespeeld, er is nog zo goed als niets bepaald.

Het grootste gebrek aan de zijde van Ajax lijkt op dit moment het ontbreken van Christian Chivu en Rafael van der Vaart. De aanvoerder kampt met een spierblessure. Was hij wel fit geweest, dan had hij alsnog niet aan spelen toe gekomen. Hij is namelijk geschorst voor deze wedstrijd.
Van der Vaart kampt op dit moment met een spierblessure en zal de komende 2 weken geen wedstrijden kunnen spelen
Koeman zal het verder zonder Lobont, Timmer, Heitinga en O'Brien moeten stellen tijdens deze wedstrijd. Allen zijn afwezig wegens blessures.
Het optreden van Trabelsi, Jelle van Damme en Jari Litmanen is zeer onzeker. Zij zullen zaterdag in ieder geval niet mee naar Doetinchem gaan, of ze op tijd fit zijn voor de confrontatie met AS Roma is nog onzeker.

Ajax heeft tegen de Graafschap dit weekend ook geen geweldige wedstrijd gespeeld het werd uiteindelijk 1-1 wat voor Ajax als een nederlaag beschouwt kan worden aangezien de Graafschap hekkensluiter van de Eredivisie is.

Ook Roma speelde de laatste wedstrijd voor dit duel afgelopen zaterdag. Zij hebben het in Milaan tegen AC Milaan opgenomen de uitslag kwam na 90 minuten op 1-0 voor AC Milaan. AS Roma staat op het moment op de negende plaats in de Serie A.

Aangezien AS Roma op dit moment niet best speelt en Ajax redelijk gehavend is kan het dus een aparte wedstrijd worden tussen deze 2 Champions League clubs, Ajax kan in het psychologische voordeel zijn dat ze thuis spelen maar daar is op dit moment dan ook alles mee gezegd. Ajax roept de supporters op vroeg naar het stadion te komen. De Amsterdam Arena gaat om 19.00 uur open.

Vanaf het moment dat het stadion open is, valt er genoeg te beleven. Zo is er het stadion-journaal, waarin alle hoogtepunten van recent gespeelde wedstrijden de revue passeren.
Voor de spelers is de aanwezigheid van het publiek al voor de wedstrijd een extra stimulans.

De aftrap wordt verricht om 20.45 uur.

UEFA, Ajax-Website