[Vooruitblik]Ajax-Inter Milan

Benjamin (Dagobert)
12 November in de Amsterdam ArenA
Ajax Amsterdam - Internazionale Milan

Dinsdag staat de wedstrijd Ajax - Inter Milaan op het programma in het kader van de Championsleague. De teams zijn de nummers 1 en 2 in Groep D. Deze laatse groepswedstrijd zal dus allesbeslissend zijn. Mocht Ajax verliezen, dan is de enige hoop op de tweede ronde een verlies van Olympique Lion tegen Rosenborg. Bij gelijkspel zal Ajax als nummer 2 door kunnen gaan, mits Olymipique niet wint. Bij winst is Ajax zeker van de tweede ronde, ze zijn dan groepswinnaar.

De UEFA heeft de 43-jarige Zwitser Urs Meier aangewezen om deze wedstrijd te leiden. Deze Zwitser is een van de sterke krachten van de UEFA. Dit jaar floot hij al de Chamionsleague finale tussen Real Madrid en Bayern Leverkursen en ook floot hij de halve finale op het WK in Zuid-Korea en Japan tussen Duitsland en Zuid_Korea.

Volgens de Ajax Homepage is de formatie van Cuper gemotiveerd door het verlies van zaterdag. De ploeg verloor met 1-2 van Udinese. "Dit verlies is een stimulans om het dinsdag beter te doen." aldus Ivan Cordoba. De trainer van Milan zei enkele wijzigingen in zijn selectie te zullen aan brengen. Ook merkte hij op dat spelen tegen Ajax een ander soort wedstrijd was. "Een soort finale".

VI-Planet meldde dat Christian Chivu deze wedstrijd niet mee zal mogen spelen nadat hij een rode kaart kreeg in de wedstrijd tegen Lyon. De UEFA gaf de Roemeen een schorsing van één wedstrijd.

De vorige thuiswedstrijd van Ajax tegen een Italiaanse ploeg met scheidrechter Meier werd door Ajax met 1-0 gewonnen (Udinese, 1997). In die wedstrijd speelden de huidige Ajaxieden Witsche en Litmanen ook al mee. Ajax liep destijds tegen 5 gele kaarten op.

De vorige wedstrijd tegen Inter Milaan was de uitwedstrijd in de Chamionsleague op 25 september van dit jaar. Deze ging met 1-0 verloren voor de Amsterdammers.