Da Matta naar Toyota

Gerbert (Tackleberry)
Onlangs heeft Toyota Motorsport GmbH bekend gemaakt dat regerend CART kampioen Cristiano da Matta voor twee jaar een contract heeft getekend bij Toyota. De Braziliaan zal komend seizoen naast Olivier Panis uitkomen voor Panasonic Toyota Racing.

De Braziliaan rijdt sinds zijn debuut in de CART series (1999) met Toyota motoren. De overstap naar het F1 team van Toyota zat er dus ook al een tijdje aan te komen. En nu is het dus eindelijk officieel.

Bij Toyota is men dolgelukkig met de komst van Da Matta. "Ik ben heel erg blij dat Cristiano het Panasonic Toyota Racing team komt versterken", aldus Tsutomu Tomita, voorzitter van Toyota Motorsport. "Hij maakte voor het eerste kennis met Toyota toen hij aan het begin van zijn carrière in de CART-series begon. Hij heeft ons in het afgelopen jaar heel goed geholpen en samen met Newman/Haas Racing hebben we de titel binnengehaald. Zijn relatie met Toyota op lange termijn en zijn racetalent is voor ons van groot belang nu we een nieuwe ontwikkelingsfase ingaan met het Formule 1-programma."

Da Matta is natuurlijk ook zelf blij met zijn overstap naar de F1. "Ik heb één van mijn doelstellingen behaald door het CART-kampioenschap te winnen. Ik ben Carl Haas, Paul Newman en alle leden van Newman/Haas Racing heel dankbaar voor al hun steun, harde werk en uiteindelijk de titel, die we samen hebben behaald. Nu ben ik klaar voor de volgende uitdaging. Het is fantastisch om me bij Panasonic Toyota Racing te kunnen voegen en ik kan nu verder werken aan de toch al succesvolle relatie met Toyota. Om deze relatie te combineren met het rijden in de Formule 1 is erg speciaal voor mij en ik kijk dan ook uit naar de opwindende en veeleisende uitdagingen die me te wachten staan. In mei heb ik al een keer kennis mogen maken met de Formule 1 en ik kan nu haast niet wachten om de verbeterde TF102B te mogen testen!", aldus de kersverse Toyota F1 coureur.