[Update]Allach weg bij FC Groningen

Benjamin (Dagobert)
Verdediger Mohammed Allach en FC Groningen gaan na dik 2 jaar uit elkaar. De 29-jarige Marokkaan word tlas een 'storende factor' gezien door trainer Dwight Lodeweges en de clubleiding. "Het komt niet meer goed", verklaarde Allach. "Er is geen weg meer terug", vulde manager technische zaken Henk Veldmate namens de club aan.

Allach, die een contract heeft tot en met het volgende seizoen, is druk op zoek naar een nieuwe club. VOlgens manager technische zaken Veldmate is er 'geen sprake van' dat er wordt overgegaan tot ontslag.

Tijdens een evaluatiegesprek van afgelopen maandag liep de relatie tussen Lodeweges en Allach stuk. 'Bij Mo zijn harde woorden gevallen.', aldus Lodeweges. De trainer maakte duidelijk dat Allach een 'storende factor' was en het groepsgevoel in gevaar brengt.

16/10:
Allach zal de rest van het seizoen onder huurbasis doorbrengen bij FC Dordrecht. Ook het volgende seizoen zal hij blijven spelen bij de Gouden Gids Divisie Club. Na dat jaar loopt zijn contract met FC Groningen af.