Guus Hiddink opnieuw bedreigd

Redactie FOK!frontpage
UTRECHT/SAN AGUSTIN - 10/10/02 - Afgelopen week heeft de Achterhoeker weer een dreigbrief ontvangen, met daarin waarschijnlijk opnieuw een of meer kogels. Dat heeft PSV donderdag bevestigd op de website van de club.

De Eindhovense ploeg verblijft deze week voor een trainingskamp op de Canarische Eilanden. Half augustus kreeg Hiddink ook al een dreigbrief met daarin twee kogels en een angstaanjagende tekst. ,,Ik heb opnieuw een dreigement ontvangen met soortgelijke inhoud als de eerste keer het geval was'', liet de voormalige bondscoach van Zuid-Korea vanuit Las Palmas weten.

PSV ontkende woensdag nog met klem dat er van nieuwe dreigementen aan het adres van Hiddink sprake was. Buitenlandse media berichtten daarover. Volgens Spaanse kranten zou de PSV-coach zelfs serieus nadenken over een vertrek uit de voetballerij. In het belang van het onderzoek wil PSV geen nadere mededelingen doen en/of een toelichting geven op de nieuwe doodsbedreiging van Hiddink.

In De Telegraaf van donderdag zinspeelt Hiddink weer op een vervroegde pensionering. ,,Je moet plezier houden in de sport. Als het plezier je structureel wordt ontnomen door een stelletje halvegaren, moet je goed overwegen wat je wil. Ik kan altijd naar Spanje, terug naar Madrid, weg van dit zieke. Maar je mag de daden van een stelletje randdebielen niet iedereen aanrekenen.''