Van Persie uit selectie gezet

Redactie FOK!frontpage
Als gevolg van zijn gedrag voor en na de wedstrijd Fenerbahçe - Feyenoord van dinsdag is middenvelder Robin van Persie door Bert van Marwijk uit de selectie gezet.
Het talent vloog nog wel mee van Turkije naar Nice, maar is daarna direct naaer Nederland gevlogen. Van Marwijk kwam tot deze beslissing, omdat de jonge Van Persie zich dusdanig negatief opsteld tegenover de rest van de groep, dat dit van negatieve invloed is op de sfeer binnen het elftal. Van Persie zal dan ook de komende tijd met Jong Feyenoord meetrainen, in plaats van met de A-selectie.

'Het is een maatregel uit ergernis', aldus manager Jan D. Swart. 'Van Marwijk wil hiermee aangeven dat Robin nu eens goed moet gaan beseffen dat hij in een andere wereld terecht is gekomen. Er zijn in de afgelopen weken vele gesprekken geweest met Robin, ook door anderen dan de trainer. Hij is er voortdurend, zowel vriendelijk, vaderlijk als streng, op gewezen dat hij in een groep moet werken en niet als eenling erbuiten. We hebben hem voortdurend gevraagd: En? Valt het kwartje? Dan zei hij ja, maar twee dagen later regende het alwéér alleen in zijn tuintje. Op een gegeven moment keert dan ook de groep zich tegen hem en is het tijd dat hij eens bij zichzelf te raden gaat.'