[Uitslag] Mexico - Italië

Redactie FOK!frontpage
Mexico - Italië 1-1

De eerste helft begint met Italië dat de aanval zoekt, daar ze moeten winnen om niet afhankelijk te zijn van de andere wedstrijd tussen Ecuador en Kroatië. Aan de vroege gele kaarten en overtredingen blijkt dat beide teams zullen strijden om de winst. Echte kansen ontstaan er echter niet. Meteen al kan Luna bijna vrij inkoppen maar Nesta werpt zich er net optijd voor.
Hierna zet Italië een schitterende aanval op en splijt de Mexicaanse verdedeging waarna Inzaghi uit de draai scoort maar de grensrechter gooit roet in het eten door voor vermeend buitenspel te vlaggen. Hierna spelen Vieri, Inzaghi en Totti de verdedeging weer uit maar die laatste miste jammerlijk. Als daarna Vieri ook nog op Perez kan volleren is wel duidelijk dat er een goal voor Italië in de lucht hangt, maar ook de zeer gevaarlijke vrije trap van Totti gaat net naast. Dan is het toch Mexico dat lichtelijk onverdient de voorsprong neemt via Blanco die een goede pass op Borgetti geeft die verassend met een soort van draai de bal in de lange hoek kopt, 1-0.

Hierna is het Vieri die een beetje lomp Marquez op zijn strottehoofd raakt met z'n arm, die is dus even uitgeschakelt, hiervan maakt Zambrotta bijna gebruik maar hij kan al naar de bal vallend er net niet genoeg richting aan geven om te scoren. Mexico krijgt tegen de rust nog twee hele grote kansen via Cormona, die na een een-twee vanaf rand strafschopgebied maar net naast schiet, en later voorkomt Cannavaro een bijna zeker doelpunt.

In de tweede helft ligt Mexico gelijk onder vuur door twee gevaarlijke Italiaanse corners. Niet lang daarna krijgt Inzaghi twee hele goede kansen om te scoren, maar de eerste wordt heel goed verdedigd en bij de tweede wordt hem heel knap de bal ontfrutseld door Perez als hij alleen op hem afgaat.
Hierna zet Mexico een fantastische aanval op via Arellano die op de vleugel twee spelers uitspeelt alsof ze er niet staan en dan volgt een een-tweetje met Blanco, waarop Arellano Buffon verschalkt maar een verdediger kan net op tijd wegwerken. Wat later schiet Morales na een pass van Blanco snoeihard over vanaf links, kort daarop doet Rodriguez hetzelfde maar schiet net naast en Italië ontsnapt.
Dan wordt er weer een doelpunt afgekeurd. Dit maal is het Montella die buitenspel gevlagd is, maar dit keer is het discutabel. Hierna is het Mexico dat balbezit heeft en druk op de Italiaanse verdediging zet. Ook aanvallen van Italië worden goed gepareerd. Vieri breekt uiteindelijk toch door de Mexicaanse verdedeging heen maar Perez weet de bal toch net uit z'n doel te houden.
Dan wisselt Trappatoni Totti voor Del Piero die gebrand is om te bewijzen dat hij in de basis hoort. En dit maakt hij uiteindelijk zeer duidelijk nadat Montella een schitterende pass aflevert en hij de waarschijnlijk bevrijdende treffer onhoudbaar voor Perez inkopt. Een tijdje later blijkt dat Kroatië verloren heeft wat betekent dat Italië en Mexico met deze stand door zijn waarop Mexico besluit de bal rond te spelen tot het eindsignaal en Italië is het daar uiteraard mee eens.

Mexico Perez, Marquez, Vidrio, Torrado, Morales(Garcia 76'), Borgetti(Palencia 80'), Blanco, Luna, Carmona, Rodriguez(Cabllero 76'), Arellano

Italië Buffon, Panucci, Maldini, Cannavaro, Zanetti, Inzaghi(Montella 55'), Totti(Del piero 82'), Nesta, Tommasi, Zambrotta, Vieri

Scoreverloop: Borgetti(35'), Del Piero(85')

Geel: Arellano, Perez (Mex); Cannavaro, Panucci, Totti, Zambrotta, Montella (Ita)