[Uitslag] Turkije - China

Benjamin (Dagobert)
Turkije - China 3-0

Voor Turkije was het enige doel om geen puntverlies te lijden zolang Costa Rica dat niet deed. Tegen het zwakke China, wat al zeker is van uitschakeling en nog geen punt gepakt heeft dit WK, leek dat niet zo moeilijk. Zeker omdat Costa Rica tegen Brazilië moest spelen.
Al in de 6e minuut komen de Turken op voorsprong door een goal van Hasan Sas, drie minuten later gevolgd door Korkmaz. De punten voor Turkije waren binnen en de wedstrijd viel in slaap. Er werd rustig gevoetbald en er gebeurde niet veel opzienbarends.
De tweede helft begon zoals de eerte eidigde, totdat de Colombiaansde scheidsrechter Ruiz heel gemakkelijk een rode kaart trok voor het van achterren aantikken van een speler. Shoa moest eraf en de Turken kregen iets meer overwicht. Toch kwamen juist nu de eerste kansjes voor China. Maar in de 83e minuut vergrootten de Turken plotseling hun voorsprong door Umit. De Turken waren zeker van de volgende ronde en speelden netjes de wedstrijd uit. Enkele grote kansen volgenden nog, maar het bleef 3-0.

Opstellingen:
Turkije: Receber(35'Catkic), Asik, Korkmaz, Akyel, Sukur, Sas, Kerimoglu(84' Havutcu), Basturk(70' MAnzis), Unsal, Belozoglu, Davala
China: J.Jiang, C.Wu (46'J.Shoa(59' rood)) P.Yang, T.Li, C.Yang (73' G.Yu), W.Li, J.Zhao, H.Hao (73' B.Qu), W.Du, X.Li, Y.Xu

Scoreverloop:
6' Sas 1-0, 9' Korkmaz 2-0, 85' Davala 3-0

Geel:
Turkije: Asik (20'), Belozoglu (30'), Sas (82')
China: P.Yang (46'), W.Li (62')

Rood:
China: J.Shao (59')