Del Piero op de bank

Redactie FOK!frontpage
Het ziet er naar uit dat Alessandro del Piero wellicht geen basisplaats krijgt toebedeeld door coach Giovanni Trapattoni. De Italiaan past niet in het 4-4-2 systeem van de coach, waarin Francesco Totti en Christian Vieri in de spits spelen.

In de oefenwedstrijd van donderdag, tegen het lokale team van Vegalta Sendai, was Totti spits in plaats van spelmaker. Italië won met 4-0, Totti en Vieri scoorden beide twee maal. Trapattoni zei: 'Dit zou het team voor de eerste wedstrijd kunnen zijn. Ik heb de laatste stap voorwaarts gezien'.

Italië speelde in de kwalificaties met drie verdedigers, maar in de laatste vriendschappelijke wedstrijden koos Trapattoni voor een verdediging met vier man met Christian Pannuci erbij als rechts-back. Iemand anders die van Trapattoni's gedachtenverandering profiteert is Christiano Doni, die aan de linker flank speelde tegen Vegalta.

Trapattoni's wissel op de vooravond van de start van het WK is opvallend, omdat Italië geen één kwalificatie wedstrijd verloor. Voor Del Piero is de verandering een teleurstelling, hij was van plan het teleurstellend verlopen WK van '98 in Frankrijk goed te maken.