Ljungberg doet mee tegen Engeland

Redactie FOK!frontpage
Verwacht wordt dat Fredrik Ljungberg aanstaande zondag toch tegen Engeland speelt, in de eerste wedstrijd van Zweden. Ljungberg zal door de pijn heen moeten bijten om toch in de basisopstelling te verschijnen. Eerder berichtten we dat Ljungberg geblesseerd was aan z'n heup.

Zweedse coach Lars Lagerback zegt niks te willen riskeren, en dat het er naar uit ziet dat Ljungberg fit het veld op kan. 'Hij is een heel belangrijke speler voor ons, juist met de vorm die hij bij Arsenal heeft laten zien. Ik wil hem in de basiself.' Over de huidige vorm van Ljungberg zei Lagerback bovendien: 'Hij voelt zich een beetje moe in z'n spieren en hij had wat kleine blessures die hij in de Premier League had opgelopen. Het is meer een reactie op een heel zwaar einde van het seizoen.' Ljungberg herstel werd bevorderd doordat er op woensdag een voetbalvrije dag was afgekondigd.

De voetbalvrije woensdag werd door Olof Mellberg gebruikt om zijn excuses aan te bieden. Olof en Freddy waren betrokken geweest bij een vechtpartij op de training. 'Freddy en ik zijn allebei hele aggresieve spelers, maar hij is één van de jongens die ik het meest aardig vind en je hebt altijd de hardste botsingen met de mensen die je het aardigste vindt.' Op dit moment kunnen ze er allbei weer om lachen.