Blessurezorgen rond Morientes

Redactie FOK!frontpage
Fernando Morientes is mogelijk toch fit voor de eerste WK wedstrijd van Spanje, ondanks dat hij een enkelblessure opliep in de training van dinsdag.

De spits van Real Madrid lag kermend op de grond na een aanvaring met zijn Madrileense team- en naamgenoot Fernando Hierro. De rechtervoet van Morientes werd ingewikkeld in een bandage en hij werd het veld afgeholpen.

'We moeten 24 uur wachten om te zien hoe het ontwikkelt. Maar uit de eerste tests lijkt het niet ernstig te zijn. Hij kan zelfs fit zijn voor de eerste westrijd. De eerste impressie ziet er goed uit.' aldus teamdokter Juan Jose Ramos.

Morientes heeft 19 wedstrijden gespeeld voor Spanje, waarin hij 14 keer scoorde. Hij werd tweede in de topscorerslijst van de Primera Division, 3 goals achter Diego Tristan.

Andere zorgen voor coach Jose Antonio Camacho zijn er rond de blessures van middenvelders David Albelda en Luis Enrique. Spanje speelt op zondag haar eerste wedstrijd tegen Slovenië. Op 7 en 12 Juni staan de wedstrijden tegen Paraguay en Zuid-Afrika op het programma.