Keane: 'McCarthy is een Engelse lul'

Rick (rickmans)
Fathom wist ons vandaag het volgende te melden:

Roy Keane gaat niet meer naar het WK toe, ondanks nog een bemiddelingspoging van de Ierse premier Bertie Ahern. "In geen miljoen jaar", zo reageerde Keane. Mick McCarthy, de bondscoach van de Ieren hoefde ook niet lang na te denken: "Roy Keane is nu geschiedenis."

De band tussen coach is nu voorgoed verbroken en dit kwam grotendeels door de teleurstelling bij Keane over de amateuristische voorbereiding van Ierland voor de WK. De teleurstelling was zo groot bij Keane dat hij volledig door het lint ging tegenover McCarthy: "Je was een drol van een voetballer en je bent een drol van een manager. De enige reden dat ik met jou te maken heb is dat jij op een of andere manier bondscoach bent geworden. Je bent zelfs niet Iers, jij Engelse lul. Je kunt mijn kloten kussen", waren de woorden van Keane tegen de bondscoach volgens de Sunday Times. McCarthy zelf noemde het op de BBC-website het volgende: "Het was een lage en onterechte aanval van Keane. Ik keek naar hem terwijl de ene na de andere belediging eruitgooide. Ik vroeg mezelf af of dit mijn aanvoerder was. Was dit nou de man die als rolmodel voor Ierse jeugd kon fungeren? Het antwoord op die vraag is simpel: nee."

De Ierse selectie staat achter zijn bondscoach: "Keane is veel te ver gegaan", aldus Steve Staunton. "Sterker nog, Bob Beamon mocht willen dat hij ooit zover was gekomen", sprak de ervaren kracht over oud-wereldrecordhouder verspringen.