Paul Stoddart wil Jos Verstappen

Redactie FOK!frontpage
Gitano wist ons vandaag het volgende te melden:

Paul Stoddart ziet Jos Verstappen in het komend seizoen graag bij Minardi rijden. De Australiër hoopt binnen een maand tot overeenstemming te komen met de Nederlander. Voor de Grand Prix van Japan wil hij zijn bezetting voor het komend seizoen rond hebben. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Stoddart zegt dat Verstappen geen sponsorgeld hoeft mee te brengen. "Maar indien er Nederlandse sponsors zijn die aan hem gerelateerd willen worden, zijn die natuurlijk van harte welkom." Begin dit jaar schatte het magazine Eurobusiness het budget van Minardi al hoger in dat dat van Arrows. Een belangrijk deel van dat budget is gelieerd aan de plaats van Alex Yoong. De Maleisiër rijdt in het komend seizoen vermoedelijk geen Grands Prix meer voor Minardi. Maar inmiddels heeft Stoddart alweer andere lucratieve sponsorcontracten gesloten.

Verstappen heeft zich er door zijn voormalige hoofdmonteur Greg Wheeler van laten overtuigen dat Minardi een uitstekend chassis heeft. In het komend seizoen kan het team ook beschikken over een goede motor. Gisteren bevestigde Paul Stoddart dat hij ook met Ferrari in gesprek is over de levering van motoren. "Dat we niet met de Asiatech-motor zullen doorgaan, is intussen wel bekend.