Ford volgend jaar in de Jordans

Gerbert (Tackleberry)
Nadat eerder vandaag bekend is gemaakt dat Honda het contract verbrak met Jordan is nu bekend geworden dat Jordan een nieuwe motorendeal heeft getekend. Een uur voor de start van de GP van Hongarije werd bevestigd dat het team van Jordan volgend jaar met de Ford V10 motoren gaat rijden.

"Volgend seizoen zie je een Jordan-Ford, met het blauwe ovale logo, opnieuw in de Formule 1. Ik ben heel gelukkig met dit nieuws", aldus teambaas Eddie Jordan. "We hebben een overeenkomst met Ford: Jordan-Ford is de auto en de motor zal een Cosworth RS zijn."

Jordan had eigenlijk nog een deal met Honda voor het volgend seizoen, maar deze is dus door Honda opgeschort omdat zij zich volledig op BAR willen richten.

"We zijn vandaag heel trots dat Jordan, Ford en Cosworth de volgende drie jaar zullen samenwerken. Het is een heel grote dag voor Jordan", aldus Jordan.

De teambaas wist ook te zeggen dat het geen klantendeal is, zoals Cosworth dit jaar Arrows de krachtbronnen levert. Niki Lauda weigert overigens meer details te geven over de deal met Jordan. Wel wordt dinsdag een officieel persbericht van Cosworth verwacht met daarin verdere details.