Activision ontslaat helft DJ Hero-dev 7 Studios

J (SocialDisorder)
Activision heeft vandaag zo'n 30 man die werkzaam waren bij 7 Studios ontslagen. De studio is pas sinds kort in bezit van Activision, die gekocht werd om de ontwikkeling van DJ Hero te realiseren. 7 Studios was voor de overname bezig met Scratch: The Ultimate DJ, net als DJ Hero een game gebaseerd op het leven van een DJ, hoewel Scratch meer op de hip-hop gericht is.

De overname was reden voor uitgever Genius Products en Numark Industries (de ontwikkelaar van de controller) om een rechtszaak tegen Activision aan te spannen, met als klacht dat Activision 7 Studios alleen maar over heeft genomen om de release van Scratch te vertragen. Volgens Activision was het om de kleine studio de financiële middelen te geven om z'n potentieel waar te maken.

De officiële verklaring van Activision voor het ontslaan van 7 Studios-personeel is dat sinds de overname 7 Studios steeds meer gericht werd op het ontwikkelen van muziekgames, en dat deze krimp in het personeelsbestand een reflectie is van de aankomende muziekgames van Activision.

"Since the completion of its acquisition by Activision, 7 Studios has realigned its business to focus its development resources on the music genre. As a part of this realignment, the studio is reducing its workforce to better reflect Activision's upcoming slate of music-based games."