Commotie rondom de prijs van de PSP mini's

Kevin (KoosyNL)
Deze maand ligt de PSPgo in de winkels waarvan morgen de review op FOK!games te lezen zal zijn. Deze nieuwe versie van de PSP heeft geen UMD-lader waardoor alle games digitaal te downloaden zullen zijn. Met deze PSP wil Sony de kant op van Apple. Met de iPod Touch en de iPhone heeft Apple een handheld gecreëerd waar voor erg weinig geld leuke en kleine games te downloaden zijn. Om zulke kleine games op de PSP te krijgen heeft Sony de PSP mini's bedacht die te downloaden zijn van het PSN.

Er is nu commotie ontstaan over de prijs van deze PSP mini's. De prijzen van de verschillende PSP Mini's zitten namelijk tussen de vijf en tien euro wat nog steeds best veel geld is voor een Tetris of Bejeweled-kloon. Daarnaast zijn er verschillende games die op de PSP te krijgen zijn ook te krijgen op de iPhone en iPod Touch waarbij de prijzen op de PSP een stuk hoger liggen. Zo betaal je voor de game Hero of Sparta op de PSP maar liefst vier euro meer.

Sony heeft nu gereageerd op de commotie. Volgens Eric Lempel van Sony Computer Entertainment America willen ze graag dat uitgevers kleine en goedkope games op het platform uitbrengen maar heeft Sony geen invloed hierop. Het is de ontwikkelaar die de prijs bepaalt en niet Sony.

I think they have to carefully look at that, carefully price their content. Minis was intended to be something a little different and we wanted to see a lot of different types of content through minis. If it's not priced correctly, consumers may be turned off at the proposition and say 'I'd rather just go for this kind of stuff instead of minis.