Ruim 21.000 mensen tekenen petitie COC

Redactie
Meer dan 21.000 mensen hebben de COC-petitie Uit de kast, uit de klas?! getekend. Daarin wordt de regering opgeroepen het wetsartikel af te schaffen waarmee scholen op religieuze grondslag openlijk homoseksuele leerlingen en docenten van school kunnen sturen. Het COC biedt de petitie vanmiddag aan aan leden van de Tweede Kamer.

"Zoveel steun van homo's en hetero's in zo'n korte tijd is geweldig", aldus COC-voorzitter Wouter Neerings "Dit is een signaal dat regering en parlement niet naast zich neer kunnen leggen. Dat is een verkeerd signaal."

De Tweede Kamer vergadert morgen met de regering over het wetsartikel. "Aan de ene kant wil het kabinet dat iedereen op school gewoon homo kan zijn, aan de andere kant steunt men nog altijd een wetsartikel waardoor je als openlijke homo of lesbo van school kan worden gestuurd," aldus Neerings over de aanleiding tot de actie.

Het startsignaal voor de petitie werd gegeven tijdens de Amsterdamse Gaypride, toen homojongeren de onderwijsboot van minister Plasterk enterden. Onder de ondertekenaars zijn BN'ers als Linda de Mol, Paul de Leeuw, Karin Bloemen, Viktor&Rolf, Erwin Olaf, Claudia de Breij en Arthur Japin.