Greenberg: "Effect prijsverlagingen zal niet schokkend zijn"

Morthill
In de strijd om de meeste consoles te verkopen verlaagden zowel Microsoft als Sony onlangs de prijs van hun consoles, respectievelijk de Xbox 360 en PlayStation 3. Dit leverde fikse stijgingen op van de verkoopcijfers, waarbij die van de PS3 wereldwijd zelfs verviervoudigden. Toch heeft Xbox-baas Aaron Greenberg niet de verwachting dat de prijsverlagingen een langdurig effect gaan hebben op de console-oorlog. Over twee maanden zullen de effecten vrijwel verdwenen zijn. Dat zei Greenberg in een interview met het Engelse Eurogamer.

I don't believe the price cuts that both companies have made will impact the market dynamics too dramatically in the long term. We typically see a month or two of lifts and share adjustments, but then things tend to settle back to roughly the established market ranking.

Dat wil niet zeggen dat Greenberg denkt dat de prijsverlagingen geen nut hebben gehad. De lagere prijs heeft ervoor gezorgd dat consumenten die de prijs voorheen toch nog iets te hoog vonden nu wel overgegaan zijn tot aanschaf. Het doel van Microsoft nu is om de nieuwe consumenten zoveel mogelijk waar voor hun geld te blijven bieden. Met titels als Forza 3, Halo 3: ODST, GTAIV: The Ballad of Gay Tony, Left 4 Dead 2 en een hoop XBLA-titels zoals Shadow Complex denkt Greenberg dat er een genoeg is om de consument enthousiast over te krijgen.


Aaron Greenberg in een diepgaand interview