Sony sluit helft servers van Star Wars: Galaxies

Christophe (SpankmasterC)
Ooit, lang lang geleden, op een plek hier heel erg ver vandaan, lanceerde Sony een MMO die niet alleen het toen nog razend populaire Everquest het hoofd moest bieden maar die ook de harten van de Star Wars-nerds moet vangen: Star Wars: Galaxies.

Het bleek een geplaagde game, maandenlang waren er geen Jedi's te bekennen omdat Sony de eisen daarvan te hoog had gelegd. Uiteindelijk werd de game aangepakt, toen liepen er bijna alleen nog maar Jedi's rond, en ondanks vele aanpassingen in de jaren die volgden is de MMO nooit zo retepopulair geweest als de game die hij van de troon moest stoten: Everquest.

Nu komt dan het droevige nieuws dat Sony 12 van de 25 servers van de game zal sluiten. Blijkbaar zag Sony de leegloop aankomen want al sinds januari is het mogelijk om je karakter gratis te migreren van een van de minder populaire servers (de 12 die nu zullen sluiten) naar een populairdere server. Deze dienst is uiteraard verlengd tot 16 oktober, de dag dat de servers zullen sluiten. Het is inmiddels al niet meer mogelijk om nieuwe karakters aan te maken op de servers die zullen sluiten.

Het betreft de onderstaande server, ze zullen sluiten op 16 oktober om 2 uur 's nachts Nederlandse tijd:

* Corbantis
* Europe-Infinity
* Intrepid
* Kauri
* Kettemoor
* Lowca
* Naritus
* Scylla
* Tarquinas
* Tempest
* Valcyn
* Wanderhome