Nigeria boos op Sony

Tdriver
We kregen net een email uit Nigeria, afkomstig van de zoon van de oom van de vader van een belangrijk lid van de koninklijke familie.... Nee, geintje. Maar wat wel waar is, is dat de Nigeriaanse overheid behoorlijk 'pissed' is op Sony.
De Japanse elektronicagigant zou het West-Afrikaanse land, in een online reclamecampagne, namelijk hebben afgeschilderd als "a home of fraud where its citizens hardly do genuine business", een land waar fraude hoogtij viert en vrijwel niemand eerlijk zaken doet.

Nigerian Millionaire
De campagne in kwestie circuleert momenteel over het www (o.a. Youtube en Facebook) en is een duidelijke parodie op de bekende spamberichten en bedelbrieven. Sony zegt in één van de reclames bijvoorbeeld: "You can't believe everything you read on the Internet. Otherwise, I'd be a Nigerian millionaire by now."

En dat is dus tegen het zere been van de Minister van Informatie en Communicatie, Prof Dora Akunyili. Akunyili eist nu dat Sony de reclames verwijdert en een offcieel excuus uit doet gaan met betrekking tot deze flagrante en "deliberate negative campaign against the country's image and reputation."



cartoon afkomstig van bendib.com

Volgens Akunyili berust de campagne op een veel voorkomend misverstand dat [digitale] piraterij en andere internationale criminaliteit meer zouden voorkomen in Nigeria dan in andere landen. Akunyili: "Nigeria remains a major investment destination and a country where most businesses thrive in trust, good faith, competence and integrity."

Zo zie je maar: je moet niet alles geloven wat ze in reclames zeggen. Als Minister Akunyili dat nu van ons aanneemt, dan gaan wij ondertussen even een email beantwoorden.