Meerdere betalingsmodellen mogelijk voor The Old Republic

Morthill
Na het overlijden van Star Wars Galaxies is BioWare de volgende ontwikkelaar die gaat proberen het universum van George Lucas om te zetten naar een geslaagde MMORPG. Net als met vrijwel elke andere game in dit genre zullen er ook kosten zijn voor het spelen van de game, maar hoe de consument dat moet gaan betalen is nog niet duidelijk. In een interview met gamesindustry.biz zegt Darrell Rodriguez dat er momenteel gekeken wordt naar meerdere opties om de kosten van de game terug te verdienen.

De meest bekende manier van betalen is een maandelijks abonnement, maar dat is slechts één van de opties die BioWare overweegt. Een andere mogelijkheid zou zijn een systeem van microtransacties of gewoon een hogere instapprijs. Er wordt nog flink gediscussieerd over wat de beste optie is, maar aan het eind van de dag is het de consument die bepaalt. Dat wil uiteraard niet zeggen dat als de consument de game gratis wil, dat je dan niets hoeft te betalen.

Star Wars: The Old Republic is een MMORPG die zich afspeelt in de tijd ver voor de bekende filmtrilogieën. In het geheim hebben de Sith zich eeuwen voorbereid op een terugkeer naar een galaxy far, far away en nu is de tijd gekomen dat ze terugslaan tegen hun eeuwige vijanden: de Jedi. Vele werelden worden verwoest, van stelsels van de Republic tot neutrale planeten zoals Manaan. Uiteindelijk komt er een overeenkomst tussen de Senaat en de Sith, maar dit pact lijkt het niet langer te houden. Oorlog staat op het punt van uitbreken en de speler bepaalt wie die oorlog gaat winnen.