Lightsabers en Smugglers in 20 minuten Star Wars: ToR

Tdriver
Bioware heeft een flinke portie Star Wars: The Old Republic online gezet. In de vorm van een 20 minuten durende preview/walkthrough, tjokvol ingame beelden van deze nieuwe MMO.
Netjes opgesplitst in 4 delen, tonen de developers van BioWare een aantal van de klassen waar je straks uit kunt kiezen en leiden je meteen rond door een paar van de tientallen locaties die uiteindelijk in de game komen.

Uit de video wordt duidelijk dat Bioware met SW:ToR een nieuwe trendsetter op het gebied van MMORPG's in de markt wil zetten. Alle dialogen zijn, bijvoorbeeld, apart ingesproken en iedere keuze die de speler maakt, heeft consequenties voor het verdere verloop van de game. Verhaallijnen worden geopend of gesloten naarmate de speler vordert. Zelfs de manier waarop je omgaat met de NPC's (door de computer gegenereerde 'Non Playable Characters') heeft invloed op het verhaal.

Verpak het geheel in een indrukwekkend uitgewerkt Star Wars universum en je hebt wellicht een nieuwe topper in de hand. De tijd zal het leren want een officiële release date is er nog niet. Zoals het er nu naar uitziet, moeten we nog minimaal wachten tot oktober 2010.