Primeur: BRINK op de GamesCom in Keulen

Tdriver
Weer een Europese primeur voor de GamesCom beurs, die over twee weken plaatsvindt in Keulen.
Paul Wedgwood, eigenaar van de Britse gameontwikkelaar 'Splash Damage', gaat tijdens de Duitse gamebeurs namelijk live demonstraties geven van hun nieuwe game: BRINK. Tot dusver waren er van BRINK alleen wat screenshots vrijgegeven. Maar kennelijk is de game inmiddels zover ontwikkeld dat ze een bewegende demo aandurven. Of bezoekers van de beurs ook zelf de controler ter hand mogen nemen, is nog niet duidelijk.

Overigens werd vlak na het bekend worden van deze Europese primeur duidelijk dat de wereldwijde primeur voor de Quakecon beurs in Texas, USA is. Wedgwood geeft daar vrijdag 13 Augustus een (waarschijnlijk identieke) presentatie van BRINK.




Fallout 3 op het water, maar dan anders?
BRINK is een FPS die speelt in de 'Ark', een door mensen gebouwde stad op zee bestaande uit honderden eilanden. De stad was ooit bedoeld als experiment voor een nieuw soort, volledig op zichzelf staande, leefgemeenschap. Maar door de opwarwaming van de aarde en de stijging van de zeespiegel, is dit drijvende eilandenrijk verworden tot een van de laatste leefbare plaatsen op de planeet. De stad is inmiddels zwaar overbevolkt en het broeit er al geruime tijd. Aan jou de taak om de toekomst van deze drijvende metropool -en daarmee het hele menselijk ras- te bepalen. Daarbij kun je je eigen personage en zijn/haar karakter vrijwel volledig zelf vormgeven.

Volgens uitgever Bethesda Softworks en ontwikkelaar Splash damage, wordt BRINK een mega shooter die single player, co-op en multi-player met elkaar verenigt tot één groot knal en actie festijn. Wij zijn benieuwd.

De release van BRINK staat gepland voor begin volgend jaar.