Starcraft II naar 2010

Tdriver
Het is weer zover! Alweer een game die we dit jaar niet meer zullen kunnen aanschaffen. Uitgever Activision Blizzard heeft namelijk besloten dat Starcraft II wordt doorgeschoven naar 'het begin' van 2010.
Volgens Blizzard is het uitstel nodig omdat de eigen portal 'Battle.net' nog niet klaar is. Deze portal wordt momenteel door de ontwikkelaar onder handen genomen. Het gaat, zo zegt Blizzard, nog wel even duren voor alles naar wens is ingericht.

Op zich komt het uitstel van Starcraft II niet volledig onverwacht. Het spel is al een aantal keren naar achteren geschoven en Blizzard heeft wat dat betreft ook nooit een officiële introductiedatum aangegeven.
En hoewel Blizzard-directeur Mike Morhaime tijdens de E3 duidelijk liet doorschemeren dat hij het spel vóór de kerst in de winkel wilde hebben, is het feit dat de open bètatest van het spel nog steeds niet is begonnen, een teken aan de wand.

Starcraft II wordt uiteindelijk een trilogie. Het eerste deel, Starcraft II: Wings of Liberty, gaat de basis vormen met een uitgebreide singleplayer-campagne en een multi-player gedeelte. De volgende twee Starcraft II delen zijn uitbreidingen die telkens een nieuwe singleplayer-campagne en een nieuw 'buitenaards ras' aan het spel toevoegen. In Wings of Liberty neem je het bijvoorbeeld op tegen de Terran. In deel twee ontmoet je de Zerg en uiteindelijk krijg je het aan de stok met de Protoss. Dat wil zeggen: als de game er ooit komt.



De nieuwe Protoss Walkers kunnen nog even blijven oefenen. Op zijn vroegst in 2010 krijgen ze met jou te maken.