[Gerucht] Einde van 80GB PS3?

Tdriver
Het broeit op de PS3 fora in Australië en Azië. Nadat bekend werd dat de 80GB-versie van de PS3-console in Japan waarschijnlijk 'uitgefaseerd' zal worden, duiken nu ook geruchten op dat de 80GB PS3 binnenkort niet meer verkrijgbaar zal zijn Australië.

Volgens verschillende bronnen is de aanvoer van 80GB PS3's in het land Down Under vrijwel stil komen te liggen, en krijgen winkeliers te horen dat het nog wel even gaat duren voor er nieuwe consoles komen. Het lijkt er volgens deze bronnen op dat Sony de winkelrekken aan het 'schoonvegen' is. Harde bewijzen zijn er vooralsnog niet, op een brief na, die een winkelketen in Japan kreeg, maar de geruchtenstroom groeit gestaag en het ziet er naar uit dat er toch minstens 'iets' aan de gang is.

Over dat 'iets' wordt op de verschillende fora al volop gediscussieerd. Sony zou binnenkort met een prijsverlaging komen en daarom de oudere -en dus ook duurdere- modellen nu zo snel mogelijk de winkels uit willen hebben. Ook de mogelijke komst van een heel nieuw model (PS3 slim, anyone?) wordt genoemd.
In beide gevallen is het voor Sony van belang dat de oude voorraad zoveel mogelijk verkocht is, voordat het "nieuwe product" uitgerold -of zelfs maar aangekondigd- wordt.

Opvallend is overigens wel dat deze "schaarste aan 80 GB PS3's" zich tot Japan en Australië lijkt te beperken. Iemand toevallig iets gehoord over de verkrijgbaarheid van PS3's in Europa of Noord Amerika?