EA: Grootste omzet met de Wii, minste met de Xbox 360

Kevin (KoosyNL)
Het is altijd interessant om te zien hoe de markt verdeeld is over de verschillende platformen. Natuurlijk zijn de verkoopcijfers van de apparaten zelf een goede graadmeter maar nog interessanter zijn misschien wel de games. Electronic Arts die bekend staat om hun grote hoeveelheden multiplatform games, hebben bekend gemaakt welk platform de meeste omzet wist te genereren.

De Wii is duidelijk het meest opbrengende platform afgelopen kwartaal. $161 miljoen wist de Wii in het laadje van EA te brengen. Op de tweede plek staat, verrassend genoeg, de PC. Met releases als Spore van vorig jaar en The Sims 3 dit jaar zette PC-games $124 miljoen om. Een verschil van bijna $40 miljoen met de Wii. Net daaronder staat de Playstation 3 die $121 miljoen wist op de brengen. Laatste plek is gereserveerd voor de Xbox 360 met "maar" $73 miljoen.

Nog verrassender is misschien wel de strijd tussen de DS en de PSP op het handheld-vlak. Nintendo weet met de Wii iedereen te verslaan maar moet het afleggen met de DS tegen de PSP. De DS, met $24 miljoen dollar, kan niet tippen aan de PSP die $38 miljoen om wist te zetten.