7-jarige leert rijden door games

Tdriver
Kan een zeven jaar oud kind leren autorijden door het spelen van een video game?
Over die vraag mag de rechtbank in de Amerikaanse staat Utah zich de komende tijd buigen. Vorige week werd daar namelijk de 7-jarige Preston Scarbrough opgepakt, na een wilde achtervolging in de auto van zijn ouders. De minderjarige snelheidsduivel negeerde onder meer stopborden en verkeerslichten en reed bijna een voetganger omver.

Toen de politie hem uiteindelijk aan de kant zette, zou de kleine Preston als reden voor zijn uitstapje hebben opgegeven dat hij niet met zijn ouders naar de wekelijkse kerkdienst wilde gaan. Later vertelde hij zijn moeder echter, dat hij in werkelijkheid gewoon eens wilde weten hoe het was om zelf een auto te besturen.

Blijft de vraag hoe de blaag in staat was om de auto vrijwel probleemloos en zonder ongelukken door de omgeving te laten rijden? Volgens een lokale politiefunctionaris wordt daar nog onderzoek naar gedaan, maar heeft de vader van de jongen hem inmiddels een gameverbod opgelegd. Prestons vader, die in eerste instantie dacht dat de politiesirenes voor zijn deur afkomstig waren van zijn zoons spelcomputer, bevestigt dat zijn zoon onmidddellijk huisarrest en een algeheel gameverbod heeft gekregen. Hij houdt de games-passie van zijn zoon in ieder geval deels verantwoordelijk voor diens gemotoriseerde IRL uitstapje.

De jongen zelf zegt overigens dat hij de meeste kennis heeft opgedaan door naar zijn moeder en zusje te kijken terwijl zij aan het autorijden waren.

Hier is Preston in de Todayshow, inclusief beelden van de achtervolging.