Producer Mortal Kombat films klaagt Midway aan

BlackSheep
Het is alweer een aantal maanden geleden dat Midway haar faillissement aangevraagd heeft. Tijdens die procedure toonde Warner Bros echter interesse in het wankelende bedrijf en bracht dan ook een bod uit van 33 miljoen dollar om het bedrijf over te nemen.

Voordat hiervoor echter goedkeuring verleend kan worden, zal de rechtbank die het faillissement van Midway regelt zich eerst moeten buigen over een rechtszaak die is aangespannen door Threshold Entertainment. Treshold Entertainment is het productiebedrijf van Larry Kasanoff, de producer van beide Mortal Kombat-films. Larry Kasanoff stelt namelijk dat hij in 1993 de exclusieve en voortdurende rechten om films en tv-series over Mortal Kombat te maken heeft verworven. De rechtszaak is dan ook bedoeld om ervoor te zorgen dat deze rechten niet naar Warner Bros (of een andere derde partij) meeverhuizen.

Larry Kasanoff gaat echter nog verder en heeft in de aanklacht op laten nemen dat zijn productiebedrijf het copyright moet krijgen over meer dan 50 karakters uit de Mortal Kombat-serie. Midway heeft met haar games voor deze karakters slechts een minimaal achtergrondverhaal geleverd, terwijl Treshold Entertainment die beperkte informatie heeft uitgebouwd tot een volwaardige unieke creatieve uiting die als gevolg daarvan beschermd kon worden door copyright, aldus Larry Kasanoff.