Afkickklinieken voor Duitse gamers?

Bram (Sigmund666)
Afkickklinieken en drugsvoorlichtingsbureaus moeten binnenkort ook beschikbaar worden voor computerverslaafden. Deze zouden volgens Sabine Bätzing, drugsexpert van de Duitse regering, voorlichtingen moeten geven en gameverslaafden moeten helpen.

Vooral het verslavingsgedrag van de jonge gamer wil de politicus via deze weg verminderen. Het belangrijkste is volgens haar dat er meer aanbod onder een dak komt. De gameverslaafden moeten dus volgens Bätzing samen met drank- en drugsverslaafden behandeld worden. Het probleem van tekort aan mankracht en te weinig ervaring onder de medewerkers zou verholpen worden wanneer de game-verslaafden bij de reguliere klinieken kunnen aankloppen. "Hiervoor zetten wij ons in", aldus Bätzing.


Het probleem in Duitsland is relatief groot. Volgens onderzoek is drie tot zeven procent van de Duitse gamers verslaafd en is eenzelfde getal sterk geneigd verslaafd te raken. De discussie over gameverslavingen raakte pas echt op gang toen Blizzard World of Warcraft lanceerde. Hieraan raakten heel veel mensen verslaafd. Er bestaan tientallen sites met een WoW-afkick-stappenplan, maar dit werkt volgens Bätzing niet goed genoeg.

Begin juli zal de Duitse Bundestag, vergelijkbaar met de Nederlandse Tweede Kamer, over het punt debatteren.