FF CC: The Crystal Bearers vol met flitsende actie

BlackSheep
De producer van Final Fantasy Crystal Chonicles: The Crystal Bearers heeft onlangs in een interview laten weten dat het nieuwste deel in de serie radicaal af zal gaan wijken van de vorige delen. Het traditionele systeem dat zich richt op het levelen van je karakters wordt ingewisseld voor actie-geörienteerde gameplay.

The Crystal Bearers geeft je vanaf het begin van het spel controle over Layle, de hoofdpersoon van het verhaal. Layle is op dat moment al vrij sterk, zo kan hij bijvoorbeeld de zwaartekracht manipuleren. Deze kracht laat zich voornamelijk zien in het combat-systeem, wat ontworpen is rondom de physics van het spel.

Verder wist Akitoshi Kawazu, de producer, nog te vertellen dat je in The Crystal Bearers nooit lang hetzelfde zult moeten doen. Je zult namelijk voortdurend wisselen tussen verschillende soorten gameplay, al dan niet geïntegreerd in de minigames die het spel rijk is.

Fans van de eerdere Crystal Chronicles-spellen kunnen zich geruststellen in het feit dat er een uitgebreid item- en craftingsysteem in het spel zit, aldus Kawazu.

Een exacte releasedatum voor The Crystal Bearers is nog niet vastgesteld.