[Gerucht] Atari bezig met Neverwinter Nights MMO

Christophe (SpankmasterC)
Eind vorig jaar kocht Atari developer Cryptic Studios op, de mensen achter het bekende City of Heroes/Villains en de komende Star Trek MMO en Champions Online. Hartstikke enig natuurlijk voor Atari, maar volgens de geruchten heeft het bedrijf de MMO-specialist gekocht met als doel enkele oude Atari-franchises nieuw leven in te blazen in MMO-vorm. Volgens dezelfde geruchten zou Neverwinter Nights de eerste titel zijn die een MMO-behandeling zou krijgen.

Neverwinter Nights was een spel uit de stal van BioWare en had de bedoeling om naast een robuust single-player verhaal spelers ook de kans te geven zich een soort Dungeon Master te voelen. Het spel was namelijk gebaseerd op de derde editie van Advanced Dungeons & Dragons en had een zeer uitgebreide multiplayer-mogelijkheid waarbij tot 75 spelers tegelijk konden genieten van de hersenspinsels van de host.

Er is helaas nog niets bevestigd van deze geruchten, al zal het Atari wel enorm veel geld kosten om een goede MMO te ontwikkelen, iets waar de uitgever niet in omkomt.