Project Natal is racistisch?

J (SocialDisorder)
Een presentatie van nieuwe techniek gaat meestal gepaard met enkele kinderziektes. Project Natal heeft echter een kinderziekte van de buitencategorie: het is racistisch!

Niet echt natuurlijk, maar donkergekleurde mensen lijken met Natal in z'n huidige vorm niet goed herkend te worden. Kudo Tsunoda, Creative Director bij Project Natal, demonstreerde aan onder meer Dan Hsu en N'Gai Croal hoe Project Natal werkt. Hiervoor gebruikte hij onder meer Burnout Paradise. Met z'n armen uitgestrekt om te sturen en z'n voeten gebruikend om gas te geven, wist hij de game te besturen.
Hierna mocht N'Gai Croal het systeem proberen. Natal registreerde het gas geven zonder problemen, maar het systeem herkende de handen van Croal niet, waardoor het sturen simpelweg onmogelijk werd.

De waarschijnlijke reden hiervoor is Near Infrared Spectroscopy, waar Natal vermoedelijk gebruik van maakt. Volgens deze studie heeft melanine een negatieve invloed op het gereflecteerde signaal. En laten donkere mensen nu net een hoge concentratie melanine in hun huid hebben.