Rockstar: "Exclusiviteit beter om nieuwe IP's te lanceren"

Kevin (KoosyNL)
Afgelopen E3 waren er weer veel aankondigingen van nieuwe games waaronder een aantal exclusieve nieuwe Intelectual Properties (IP's). Zo kregen we te horen dat Rockstar North druk bezig is met een nieuwe game genaamd Agent die exclusief naar de Playstation 3 zal komen. Ben Feder van Rockstar heeft nu in een interview uitgelegd waarom ze niet voor een multiplatform-release hebben gekozen.

Volgens Feder is er veel te verdienen aan een multiplatform-game omdat je nou eenmaal een veel grotere markt hebt. Toch is het beter om nieuwe IP's exclusief te laten verschijnen, omdat je op die manier verdere ondersteuning kan krijgen van first-parties waardoor de game een betere release krijgt.

At this phase in the cycle, when you're trying to launch a new franchise, exclusivity can really help you launch the franchise. It can give you the kind of platform that you need to start exclusive, start in the right kind of way with the right kind of partner. Exclusivity does work.

Daarnaast vind Feder dat de Playstation 3 een geweldig platform is om nieuwe games voor te ontwikkelen en hij heeft al het vertrouwen in het platform van Sony.