Japanse Playstation 3-gamers geilen op graphics

Kevin (KoosyNL)
Het land van de rijzende zon is de bakermat van de videogames. Zo vinden Nintendo en Sony allebei hun origine in Japan. Onder de Japanse gamers is een enquête gehouden met een aantal interessante en soms voor de hand liggende resultaten.

De Wii doet het erg goed in Japan. Zo heeft 28% van de Japanners de nieuwste console van Nintendo in de huiskamer staan. Al deze Japanners hebben een gemiddelde leeftijd van 32 jaar. De Playstation 3 is iets minder aanwezig want 4,3% van de Japanners bezitten de zwarte doos van Sony. Deze zijn gemiddeld wel een stukje jonger met maar 26 jaar.

Een ander groot verschil is de manier waarop op beide consoles gegamed wordt. Op de Playstation 3 speelt 77% het liefst alleen, en dan het liefst actie-games, terwijl bijna het zelfde percentage, 78% van de Wii eigenaren, het meest speelt met hun familie. Deze prefereren dan meer het RPG-genre.

Maar waarom hebben die mensen voor een Wii of Playstation 3 gekozen? Voor de aankoop van een Playstation 3 zijn voornamelijk de games de grootste reden met 81%. Bij de Wii hebben maar 52% hun aankoop gedaan om de games. Daarnaast geilen de Playstation 3-gamers op mooie beelden want 66% heeft de aankoop mede gedaan om de kracht en de Blu-Ray speler in de Playstation 3. Een derde van de Wii-aankopen is gedaan om gezondheidsredenen, de nieuwe-besturing en om de communicatie met de familie te verbeteren.