Ju-On: The Grudge komt dit najaar naar het Westen

J (SocialDisorder)
Ju-On is één van de meest enge films die het land van de rjizende zon heeft verlaten (in het westen uitgekomen onder de naam Ju-On: The Grudge). De film vertelt het verhaal van een huis waar een moeder en zoon door man- en vaderlief zijn omgebracht. De geesten blijven vervolgens in het huis rondwaren, geheel volgens een Japanse legende. Deze vertelt namelijk dat wanneer iemand slachtoffer is van een onmenselijk brute moord, zijn of haar geest verbonden blijft met de plek des onheils.

XSEED Games heeft bekend gemaakt dat de game die zij aan het maken zijn op basis van deze film in oktober ook in de VS uit zal komen. Hoewel er van een Europese release niet gesproken wordt, maakt het de kans dat de game ook bij onze plaatselijke gameboeren komt te liggen wel wat groter.
XSEED Games beschrijft de game als een Spookhuis-simulator, waarbij schrikeffecten en toegankelijkheid prioriteit hebben boven alle andere aspecten van de game. Tevens diende Takashi Shimizu, bedenker van de film, als Creative Consultant van de game.