Bizarre en Activision komen met racegame Blur

Morthill
Activision heeft aangekondigd dat het later dit jaar Bizarre Creations nieuwste project Blur zal uitgeven voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. De gameplay van Blur zal voor de mensen die Bizarre kennen van Project Gotham een flinke schok zijn. Niet langer wordt er een balans tussen arcade en realisme gezocht, Bizarre slaat met Blur volop door naar het eerste. Supersnel scheuren, andere auto's van de weg beuken en powerups die je andere auto's zelfs laten opblazen. Dit alles natuurlijk wel op circuits in bekende steden zoals Los Angeles en San Francisco.

“We hebben veel research gedaan en we wilden verder gaan dan de traditionele racegames. We wilden een game maken waarin het racen weer simpelweg ‘leuk’ was”, aldus Martyn Chudley, creatief directeur van Bizarre Creations. “Blur bevat een nieuwe stijl die geschikt is voor alle gamers, ongeacht ervaring, vaardigheden of voorkeur. De hele game is een grote kick, het is één groot feest!”

Blur zal, zoals het een arcaderacer betaamt, bol staan van de mogelijkheden om af te snijden, extreme bochten, enorme jumps en, wat minder arcade, realistische schademodellen. Naast het racen in singleplayer kun je ook met vriend en vijand aan de slag gaan, waarbij je met maximaal twintig man tegelijk kunt spelen.

Blur moet eind dit jaar in de winkels liggen.