Nieuwe Fallout 3 DLC op komst, ook naar PlayStation 3

Christophe (SpankmasterC)

Goed nieuws voor alle Fallout fans onder ons: na drie delen DLC is het einde nog niet in zicht, Bethesda heeft vandaag nog eens twee stukjes downloadbare content aangekondigd! PlayStation 3-bezitters mogen zichzelf ook gelukkig prijzen, eindelijk zullen zij ook kunnen genieten van de uitbreidingen. De DLC zal later in het jaar ook in de winkels verkrijgbaar zijn, ook in een Game of the Year-variant waar alle Fallout 3-content op één schijfje zit gebakken.

Laten we beginnen met de PlayStation 3. Eind juni zal een update verschijnen waarmee het mogelijk wordt om de DLC te spelen en zal Operation: Anchorage als download aangeboden worden. Daarna zullen de andere stukken DLC (The Pitt en Broken Steel) gelanceerd worden met tussenpozen van vier tot zes weken.

Daarnaast zijn er twee nieuwe stuks DLC op komst. De eerste heet, zoals de geruchten al deden vermoeden, Point Lookout en zal een nieuw moerasachtig gebied bevatten gevuld met nieuwe quests en content. Point Lookout wordt eind juni verwacht op de PC en Xbox 360 en zal 800 Microsoft punten kosten (ongeveer €9,30).

Als tweede nieuwe DLC is Mothership Zeta aangekondigd, waarbij de aliens terugkomen naar aarde en ze niet heel erg tevreden zijn. Ervaar zelf hoe het is om ontvoerd te worden door aliens en kijk of je stoer genoeg bent om het te overleven! Ook Mothership Zeta zal 800 Microsoft punten kosten en wordt eind juli verwacht op de PC en Xbox 360. Beide nieuwe stukken DLC zullen pas later op de PlayStation 3 verschijnen, als de eerdere DLC uit is gekomen.

Daarnaast komt de DLC ook op schijf in de winkels te liggen, en wel in meerdere verschillende versies. Voor de PC en Xbox 360 komen twee DLC-disks beschikbaar, waarbij "Fallout 3 Game Add-on Pack #1" (zoals de schijf voluit heet) Operation Anchorage en The Pitt zal bevatten en "Fallout 3 Game Add-on Pack #2" Broken Steel en Point Lookout. De eerste disk ligt 12 juni in de winkels voor een nog onbekende prijs, de tweede wordt in augustus verwacht. Er komt daarnaast ook nog een Fallout 3 Game of the Year-edition uit in oktober die het oorspronkelijke spel en alle vijf stukken DLC zal bevatten. Deze zal beschikbaar zijn voor alle drie de platformen (dus ook de PlayStation 3) en zal €59,99 kosten voor de PlayStation 3 en Xbox 360 versie en €49,99 voor de PC-versie.


Fallout 3: Broken Steel