Episodische content legt Telltale geen windeieren

Ronald (RonaldG)
De Californische studio Telltale, ondertussen alweer vijf jaar oud en ontstaan uit ex-LucasArts medewerkers, heeft bekend gemaakt dat ze ondertussen al meer dan een miljoen spellen hebben verkocht. Telltale is vooral bekend van de episodische series Sam & Max en Wallace & Gromit.

Het bedrijf besloot vijf jaar geleden na oprichting zich volledig te richten op het episodisch uitbrengen van spellen, in plaats van veel tijd besteden aan de ontwikkeling van grote AAA-titels. Het is een goede strategie gebleken, want via kanalen als Steam en WiiWare is het bedrijf dus nu al de grens van een miljoen verkochte exemplaren over.

"It used to be we only made two or three games a decade. At Telltale, we release a new game every month, which fosters greater creativity with the teams, and the customers get to enjoy more content on a regular basis.” aluds oprichter van Telltale Kevin Bruner.

Telltale zit ondertussen niet stil en zal de meest recente serie van Wallace & Gromit binnenkort uitbrengen op XBLA. Ook zijn ze van plan tijdens de aankomende E3 een nieuwe serie van dezelfde serie te tonen.