Gameplay-details van DJ Hero

J (SocialDisorder)
In navolging van de populaire Guitar Hero-games komt Activision binnenkort met DJ Hero. In de jongste uitgave van het blad GameInformer staan enkele gameplaydetails van de game beschreven, die we hieronder graag met jullie delen.

De game is geschikt voor één tot twee spelers en wordt bediend met de DJ Hero Turntable-controller. Deze controller bestaat uit twee delen: een plaat met drie gekleurde knoppen (groen, rood en blauw) er op en een deel met de face- en D-pad-knoppen, een Euphoriaknop, een effectswitch en een crossfader er op. Dit laatste deel is los te maken en aan beide zijden van de het plaatdeel vast te maken om de controller geschikt te maken voor zowel links- als rechtshandige virtuele DJs.

Tijdens de game zullen slechts drie banen gebruikt worden, de buitenste twee banen bedien je door de crossfader heen en weer te schuiven. Banen zullen naar links en rechts afbuigen om aan te geven waar je de crossfader heen moet schuiven.
Door genoeg noten te raken, bouw je een Rewind Meter op, waarmee je de song een stuk terug kan spoelen. Star Power is in DJ Hero vervangen door Euphoria en wordt geactiveerd door de Euphoriaknop.
De banen in de game zullen voorzien worden van pijlen die aangeven in welke richting de plaat gescratched moet worden, als er een X verschijnt, kun je in een willekeurige richting scratchen.De effectenswitch wordt gebruikt tijdens aparte gedeeltes van een song, dit wordt visueel aangegeven middels een overlay.

De meeste songs die in de game zullen zitten, zijn vrij te spelen vanaf het begin. Je hoeft dus geen bloed zweet en tranen te investeren als vrienden langskomen om de game te spelen. DJ Hero zal buiten de Turntable-controller ook microfoons ondersteunen om te freestylen op een nummer en tien songs zullen duetten met een gitaar-controller ondersteunen.