WoW-speler krijgt goddelijke krachten en wordt geband

Morthill
Wat doe je als je als speler van World of Warcraft plots goddelijke krachten gegeven wordt door Blizzard zelf? Speler Karatechop wist het wel, samen met zijn guild dook hij Ulduar in op Heroic en sloopte daat Flame Leviathan in één enkele klap. Karatechop kwam in het bezit van zijn krachten via een shirt genaamd Martin Fury, deze ingame item is normaal bedoeld voor medewerkers van Blizzard, omdat hij nogal extreme krachten heeft. Blizzard stuurde een van zijn guildgenoten dit shirt, nadat zijn account gehackt was en het maanden had geduurd voor Blizzard daar wat aan had gedaan.

Helaas voor Karatechop kwam het gebruik van Martin Fury hem op een levenslange ban te staan en zijn guildgenoten op een 24-uurs ban. De reden? Blizzard beschuldigt hem van het hacken van de game. De speler zelf ontkent dit natuurlijk, het shirt was immers opgestuurd door Blizzard zelf, al was het dan per ongeluk. De reden dat hij Blizzard niet heeft gecontacteerd, met zijn superkrachten? Hij dacht dat het een vergoeding was voor de maanden van niks doen na een gehackte account. Het shirt had ook maar 100 charges en zou dus na een tijdje op zijn. Helaas voor hem denkt Blizzard daar dus anders over en dus zal hij zijn account met 159 speeldagen waarschijnlijk nooit meer terug kunnen krijgen.

De reacties van de spelers verschillen. Een aantal is boos en vindt de ban terecht, omdat hij de EULA gebroken heeft en met zijn item gespeeld heeft. Andere zijn van mening dat Blizzard te streng optreedt, aangezien hij bijna niemand het item heeft laten zien, zelfs niet binnen zijn eigen guild, en het alleen voor de grap heeft gebruikt. Zijn enige fout zou zijn dat hij het niet aan Blizzard gemeld heeft.