Sony: De Wii heer en meester van de kast

Kevin (KoosyNL)
Mud-fight! De consoleboeren zijn er niet vies van en ook wij genieten elke keer als één van de grote drie weer eens onzinnige uitspraken over de ander doet. De laatste tijd mag het dan iets rustiger zijn in de modderpoel, nu komt Sony weer met een interessante uitspraak.

In een interview met Gamasutra heeft Peter Dille namelijk gezegd dat de Wii de heerser is van de kast, de Xbox 360 de heerser van het kantoor en de Playstation 3 die van de woonkamer. Volgens Dille wordt de Wii alleen bij feestjes en partijen uit de kast gehaald om er mee te spelen en verdwijnt deze daarna weer uit de huiskamer.


I don't want to steal Jack Tretton's quote, but he's fond of saying: "Microsoft owns the office; Sony owns the living room; and Wii owns the closet." And that's an aggressive, probably quotable line.

But the point he's trying to make is something that we find backed up in a lot of our research and focus groups: that people who are playing the Wii bring it out when friends come over and then put it back away — that the console that stays connected to the TV is a different system.





Of Dille gelijk heeft is natuurlijk de vraag. Wat zeggen jullie. Is jullie Wii al uit de kast gekomen en daar gebleven?