Nintendo heeft verkoopeisen voor WiiWare-titels?

Morthill
De komst van XBLA en later PSN en WiiWare was voor veel kleine ontwikkelaars een zegen. Niet langer waren er enorme budgetten en ontwikkelteams nodig om titels te maken die bij elke consument thuis konden komen. Kleine arcadetitels hebben een opleving beleefd en veel Indie-ontwikkelaars maken daar maar wat graag gebruik van. Toch zou het niet allemaal koek en ei zijn. Nintendo heeft schijnbaar de eis dat titels op WiiWare een bepaald aantal keren verkocht worden, voor de ontwikkelaar geld ziet. Dat zeggen bronnen van de website Gamasutra.

De verkoopeisen zouden verschillen per regio. Zo zou een titel in Amerika rond de 5.000 keer verkocht moeten worden en in Europa rond de 2.000. Dat klinkt niet als veel, maar door het gebrek aan de mogelijkheid om demo's te publiceren en opslagruimte op de Wii worden titels lang niet zo snel verkocht. De reden voor de verkoopgrens zou zijn dat er anders te veel rotzooigames op WiiWare zouden verschijnen.

Nintendo weigert in te gaan op de geruchten. De contracten die het bedrijf heeft met andere partijen zijn vertrouwelijk en daar worden geen uitspraken over gedaan. Aangezien het niet heel waarschijnlijk is dat ontwikkelaars wel praten over contracten die ze hebben met Nintendo, zal dit wel een gerucht blijven.