Painkiller keert eind dit jaar terug in Resurrection

Morthill
Het Duitse bedrijf JoWood heeft bekend gemaakt dat er vijf jaar na het origineel een vervolg zal verschijnen voor de religieuze shooter Painkiller. De game zal ontwikkeld worden door het Oostenrijkse bedrijf Homegrown Games en de titel Painkiller: Resurrection dragen. Ondanks de leeftijd van het origineel zal Resurrection gebouwd worden op dezelfde engine, al krijgt die natuurlijk flink wat upgrades. Homegrown was erg onder de indruk met wat er nog allemaal mogelijk is met de originele engine op het gebied van reflections, blur, HDR-effecten en hoeveelheden polygonen, zonder dat het ten koste ging van de framerate.

Painkiller: Resurrection zal eind dit jaar verschijnen voor de PC, waarna er nog gekeken zal worden naar een port voor de Xbox 360.


Met Resurrection keren we terug naar de beruchte wereld tussen hemel en hel, het vagevuur, waar gestorven zielen boeten voor zonde die ze in het leven begaan hebben. Het verhaal draait om ex-CIA-agent William Sherman. Tijdens zijn laatste missie bracht hij niet alleen een drugsbaas om, maar ook een groot aantal onschuldige burgers. Hij moet daarvoor boeten, maar in het Vagevuur wacht een grotere rol op hem en zowel goed als kwaad willen hem gebruiken voor hun eigen doeleinden.