Overlord: Minions details en debuut trailer

Stefan (Nebo)
Deze zomer komen Codemasters en Climax met een nieuwe Overlord-game, namelijk Overlord: Minions. Overlord Minions is een puzzle action game exclusief ontwikkeld voor Nintendo DS. De hoofdrol is in deze game weggelegd voor Giblet, Blaze, Stench en Zap. Deze Minion-brigade wordt geassisteerd door Minion-baas Gnarl. De game, die zich afspeelt in het Overlord-universum, kent uiteraard weer de humor die we kennen van de serie.

Je voert het bevel over je team van Minions en laat hen een aantal puzzels oplossen om te voorkomen dat Silas, het hoofd van een nieuwe sekte, de machtige Dragon opnieuw tot leven wekt en hiermee het regime van de Overlord in gevaar brengt. De game is volledig te besturen met de touchscreen. Hieronder de speciale vaardigheden van de Minions en een debuut trailer.

Giblet is een bruine Minion en de voornaamste vechter van allemaal: dapper, bereidwillig en een beetje dom. Blaze is een rode Minion met pyromane neigingen die met vuurballen gooit en hiermee een machtig wapen met een groot bereik in handen heeft. Stench is een gluiperige groene Minion wiens weerzinwekkende scheten niet alleen buitengewoon brandbaar zijn, maar die ook nog eens in een mum van tijd korte metten maken met de vijand puur en alleen door hun enorme stank. Zap is een blauwe Minion en de mystieke sjamaan van het stel. Dankzij de magische krachten die hij in zijn lichaam heeft, kan hij de andere Minions genezen als hen iets overkomt.

Overlord: Minions ligt vanaf juni dit jaar in de winkels